Årets miljöhjältar firades på Nalen

28 november 2014

Återvinningsgalans invigningstalare kom i år från Miljö- och jordbruksutskottet. Matilda Ernkrans, ordförande och riksdagsledamot för (s) var stolt och glad att få vara med på Återvinningsgalan.

Årets avfallsbehandlare 2014 blev Sita Sverige som fick priset för att företaget utvecklat en lösning för matavfall som gör att användarna kan tillverka biogasråvara direkt på plats.

De övriga pristagarna var:
Årets Återvinningsanläggning; Svensk Glasåtervinning. Företaget har de senare åren satsat stort på att vidareutveckla återvinningsprocessen samt på att hitta nya innovativa återvinningsområden.

Årets entreprenör; Way Out West, vars hållbarhetsengagemang är stort då företaget arbetar på alla fronter med minskad energianvändning och färre transporter till vegetarisk mat.

Livsmedelshandlarna tog emot priset Årets Miljöinitiativ 2014 för organisationens arbete tillsammans med partners skapat ett unikt ramavtal som ska möjliggöra systematiska förbättringar och en långsiktig kvalitetssäkring av de hundratals medlemmarnas avfallshantering.

Årets Förebyggare  blev Skitlite 2020 på grund av sitt avfallsförebyggande arbete, med nytänkande, och med en unik och modig vision där tydliga och offensiva mål stått i fokus och praktiska handlingsplaner tagits fram.

Årets Återvinningskommun blev Sigtuna. En kommun som till följd av sin helhetssyn och nytänk involverat social hållbarhet i sin återvinning och avfallshantering.

Årets Specialpris gick Returpack. Priset tilldelas en aktör som under flera år gjort stora insatser för att verka för ökad medvetenhet om vikten av återvinning. Under kvällen delades även hedersomnämnande ut till Borås Energi & Miljö och Malmö Järnhandel.

Ni kan läsa mer HÄR.